Görsel Sanatlar Bölümü Etkinlikleri

Andy Warhol Sunumu

Görsel Sanatlar Öğretmeni Müge Karacabey tarafından sunulan Pop Art sanatı 8. sınıf öğrencileri tarafından keyifle izlendi.

Gelişen ve hızla değişen dünyamıza öğrencilerimizi her konuda olduğu gibi sanat alanında da donanımlı bir şekilde hazırlamak isteyen Görsel Sanatlar Bölümü, her ay değişik seviyelerden öğrencilerimize yönelik birer sunum hazırladı. Bu ayki sunumun amacı da 8. Sınıf öğrencilerimize “Pop Art” sanat akımını ve Andy Warhol ‘u tanıtmaktı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Müge Karacabey tarafından gerçekleştirilen Pop Art sanatı sunumu 8. sınıf öğrencilerimiz tarafından keyifle izlendi. Öğrencilerin çeşitli mekânlarda çekilen fotoğraflarıyla da pop art sanatına yönelik düzenlemeler, öğrencilerimize eğlenceli ve bol kahkahalı anlar yaşattı.

Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu Öğrencileri Bienal’de

Görsel Sanatlar Bölümü, Çocuk ve Gençlik Projesi kapsamında; 4, 5 ve 6. Sınıf Aktivite Grubu öğrencilerimizin sergi kültürlerini geliştirmek, çağdaş sanata olan ilgilerini artırmak ve onları bazı temel sanat kavramlarıyla tanıştırmak amacıyla Bienal’e götürdü.

Görsel Sanatlar Bölümü olarak 4, 5 ve 6. sınıflardaki Aktivite Grubu öğrencilerimizi çocuk ve gençlik projesi ile birlikte sergi kültürünü geliştirmek, çağdaş sanata olan ilgilerini artırmak ve onları bazı temel sanat kavramlarıyla tanıştırmak amacıyla “İsimsiz” adlı 12. İstanbul Bienali’ne götürdük. Öğrencilerimiz burada Küba asıllı Amerikalı sanatçı Felix Gonzales-Torres’in (1957-1996) sergisini gezme ve yapılan etkinliklerle öğrendiklerini pratiğe dönüştürme fırsatı yakaladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sergisi

8 ve 3. sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan Cumhuriyet Pulları ve Kitapları Okul Lobisi’nde sergilendi.

4. Sınıfların Atatürk’le Yolculuk Sergisi

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında, 4. sınıf öğrencilerimizin günün anlam ve önemine yönelik eserleri sergilendi.

Okul Öncesi Fransızca Öğretmenleriyle “Yaratıcılık” Semineri

Yaratıcı bireyleri yetiştirmede, eğitim programları önemli yer tutar. Teknolojideki değişimler doğal olarak eğitim programlarındaki değişimi de beraberinde getirir. Geleneksel eğitim sisteminde ezbercilik, verilenlerin aynen uygulanması gibi öğretim yöntemleri, çocukta var olan yaratıcılığın ortaya çıkışını engellemekte, gelişmeye çok açık olan yaratıcılığı köreltmektedir. Okulöncesi dönemden başlayan çağdaş eğitim ise çocuğun düşüncelerini geliştirme, yeteneklerini ortaya çıkarma amacı taşır ve çocukta yaratıcılığın gelişmesine olanak sağlar.

Çağdaş eğitimi ilke edinen Küçük Prens Okullarında, Görsel Sanatlar Bölümü Zümre Başkanı Esra B. Zorba Tuncer tarafından gerçekleştirilen seminerde, Anaokulu Fransızca öğretmenlerimiz eğitimde yaratıcılığın önemi üzerinde durarak Fransızca eğitiminde anaokulu öğrencilerimiz için yaratıcı, öğretici, eğlendirici çalışmaları nasıl uygulayabilecekleri konusunda çalıştılar. “Yaratıcılığı fark etme” ve “uygulamalı etkinlikler” olarak iki bölümden oluşan seminer boyunca öğretmenlerimiz hem keyifli vakit geçirdiler hem de öğrencilerimizin yaratıcılığını geliştirecek daha eğlenceli ders işlemenin yöntemlerini öğrendiler.